Översikt över mina webbsidor


Senaste Nytt...
  Hus- och Hunddagbok 
En särskild hälsning till Ann-Mari i Gysinge som fick os
s att starta denna dagbok ...

Första bilderna april maj juni
Nyare bilder:
mars april maj       juni          
29   10  

2

9

16 21  

2

5

13 16 19 22  
juli                            

1

                             
juli
1|4|11|18|22|25|28|30

augusti

Den 1 juni 2004 köpte vi vårt drömhus i Arkhyttan

Detta är vår berättelse om vår vardag i Arkhyttan. Vi som flyttat hit är Gunilla, Mats, Elin, Åsa, katten Sotis och våra två hundar.

Bubba Sotis Alice

1 augusti

Äntligen kan jag publicera dagboken för senaste hälften av juli!
Vi packar. I morgon reser vi upp till Sälen för en vecka.

 
30 juli

Sommaren är här!!!
Vi har fortfarande inte fått ordning på publiceringen på servern. Det kommer antagligen att sluta med att vi själva sätter upp en egen server. Nu hyr vi platser och får vänta alldeles för länge på support...

Mats har fixat husbilen - vad hade vi gjort utan honom? De närmaste dagarna kommer att ägnas åt packning och förberedelse inför Sälen.

Vi plockar massor av hallon varje dag - mums!

Ur vårt scriptboard:

torsdag/Gunilla: Gillestugan är snart färdiginredd... Elin och jag myste vid en brasa igår kväll!
tisdag/Gunilla: Fortfarande problem med servern... Allt är bra. Jag började semestern med att spela DD (rollspel) i 9 timmar igår!
Agneta S: Hej Gunilla! Ha en skön semester. Kram! Hälsningar till Er Alla!
 
28 juli


Gillestugan har ny ingång och är snart klar!
Elins Roskildejeans hänger som en trofé i ett äppelträd.
Körsbären börjar moigna!
 

Jag fortsätter att skriva, fast jag inte kan publicera än.

Idag är det underbart väder, jag har plockat hallon och kokat sylt - underbart! Mats har varit hos tandläkaren. Max reste hem till Umeå igår. Vi förbereder oss inför resan till Sälen nästa vecka. Vi hyr en fjällstuga en vecka varje år vid Hundfjället. Det är modellflygträff där och vi tänker också måla, umgås och ha semester. Som det ser ut nu är det Joel, Åsa, hundarna, Mats och jag som reser. Vi hoppades att AnnCatrin skulle orka följa med men det gör hon inte. Maria från Vällingby kommer däremot upp och är med oss i slutet av veckan - KUL!

Husbilen har gått sönder och den måste vi ha med så Mats får sätta igång och laga den. Vi har satt för ingången framför gillestugan och öppnat upp från trädgårdssidan i stället.

Jag njuter av att vara ledig och tar mig an något litet projekt varje dag. Jag tvättar nu när det är torkväder och röjer i källaren.
//Gunilla

 

 
25 juli
Semester!!! Underbart!!!

Det har inte blivit skrivet i Husdagboken på sistone. Detta beroende på att jag har varit trött och haft fullt upp men mest pga att vi äntligen har fixat till min dator. Jag har formaterat om hårddisken och nu fungerar den som huvuddator med nätverk till Mats dator. Förutom att vi nu är sambos är vi också datbos - vi delar datorer! Det är en större utmaning än samboeriet!

Joels kompis Max är här och de bygger staket för fullt. I förrgår kväll kunde vi öppna upp så att hundarna kan ta sig bakom gillestugan ända fram till garaget. Mats har byggt gärdesgård också.

De närmsta dagarna ska jag bara lata mig och bara göra det jag vill...
//Gunilla

Ur vårt scriptboard:
lördag/Gunilla: Nu krånglar servern igen, typiskt när jag äntligen tagit mig tid att skriva...
fredag: Jag säger bara en sak: S E M E S T E R ! !
tisdag: Kusin Eva med son Fredrik är här!!! Solen skiner, flickorna åker till Tallin idag...
Anette: Agneta, chokladpraliner? Mums, var bor ni? Jag kommer också ;-)
Agneta S: Ni är hjärtligt välkomna! I augusti ämnar vår svärson börja tillverka chokladpraliner i en lokal i vårt hus! Smaskens!
Gunilla: Agneta S, vi hoppas också kunna titta förbi i sommar...
Bilder på hur långt staketbygget kommit.
Barnens fastrar och kusiner  kom och hälsade på igår och Elins vän  Anton kom också.

Vinbären är mogna och vi kan plocka en hel del hallon...

 
 22 juli
Eva och Fredrik har varit här och rest igen. Vi åkte runt och tittade på Pråmleden(www.pramleden.se) igår och till höger är några foton från Stjärnsund. Av Eva fick vi en underbar höna som står på matrumsbordet!
Flickorna har målat allt utom fönsterfoder och fondvägg i sitt nya vardagsrum.
Alice tycker inte om att hon inte får vara på övervåningen...
Mats och jag är lite trötta och slitna. Men lite positiv fakta:
Mats har minskat två byxstorlekar på två månader och jag arbetar sista dagen före semestern i morgon. Härligt!

Igår klippte jag mig superkort igen!
//Gunilla

 
 18 juli

Söndag igen...
En arbetsvecka, en kalkonmiddag, valpkurs, ett marknadsbesök (Myckelby marknad) med marknadsfynd, ett nästan färdigmålat vardagsrum på övervåningen, en ny gärdesgård vid garaget, en vedkamin, en beställning av ett stort jobb för Billdoc (www.pramleden.se), en tavelbeställning, AnnCatrin är på bättringsvägen och nu tycks sommaren ha kommit.
Det var så grått och kallt i veckan att vi var tvungna att köpa en kamin till ateljén för att kunna vistas där...

Jag mår jättebra men är trött och behöver verkligen semester - skönt att det bara är en arbetsvecka kvar!
Min kusin Eva är på väg hit med en av sina söner - Jättekul!!! Elin och Åsa åker till Estland med sin farmor och faster under veckan. Därefter reser Åsa upp till Luleå och sin kompis Anna. Joel kommer tillbaka hit tillsammans med en kompis efter en lägervecka i Järna.

Jag har ingen riktig ork eller lust att skriva mer, så det får vara!
Återkommer, när lusten finns!!
//Gunilla

Ur vårt scriptboard:
Agneta S:
Hej Gunilla! Idag, lördag, har vi haft besök av Dina föräldrar!!!! Kram!
torsdag:
Flickorna och jag har varit på valpkurs med Alice!!! Sedan gräddade vi våfflor i nyinköpt våffeljärn.
tisdag:
Elin och Åsa kom hit i kväll med farmor. Jag är ledig i morgon. Ute regnar det och är septembergrått!
måndag:
Hej Agneta S! Vi pratade om dig häromdagen!!! AnnCatrin är på sjukhuset igen- propp eller nåt... men läget är under kontroll.
Agneta S:
Hej Alla och särskilt AnnCatrin! Krya på Dig! Allt väl här, men jag har under en längre tid haft bekymmer med virus, på datorn! Därför "har jag varit tyst!

 
11 juli
Joel och Mats har fortsatt med staketbygge. Alice växer och hängmattan är skön. Nu har även hängmattan, köpt i Mexico 1979, hittat hem...

Den nyplanterade gräsmattan har blivit klippt en gång!

     
AnnCatrin blev dålig före midsommar och togs inpå sjukhus veckan efter för att operera bort en mycket inflammerad galla! I fredags kom hon hem från sjukhuset och Maria från Rönnäs och jag reste till Gävle för att vara tillsammans med henne de första dygnen. Det var som vanligt bra att träffas. Maria lagade mat och frös in i portioner, vi städade hennes balkong, köpte blommor och en badenbadenstol. Men viktigast av allt, hennes arbetsrum blev iordninggjort så att hon kan måla och skriva!

Veckan som gick bara försvann. Jag arbetade och fick mycket gjort eftersom de flesta har semester. Här hemma går det långsamt framåt. Just nu är det mycket småplock.
Elin och Åsa är nu på släktgården med sin pappa men kommer hit på tisdag för att börja göra i ordning övervåningen. Joel är bortrest en vecka.

Ur vårt scriptboard:
lördag/Gunilla:
Är i Gävle, AnnCatrin är tagen men vid gott mod!!!
fredag:
RönnäsMaria och jag åker till Gävle i em. AnnCatrin kommer hem från sjukhuset i em och vi vill ge markservice!
tisdag:
Elin kom glädjestrålande och hel hem i natt. Joel kom i morse. AnnCatrin blir långsamt bättre-vi talas vid i telefon...
söndag kväll:
Det går inte att publicera nya sidor på servern. AnnCatrin är återfunnen-hon har akutopererat bort sin galla...
Söndag:
Hemma från Bangen! Toppenhelg på alla sätt... enda sorgen var att vi inte lyckades få kontakt med och träffa AnnCatrin..

 

4 juli


Nu är vi hemma i Arkhyttan efter en härlig kortsemester i Högbo och på Bangen - Jazzfestival!
Vi ställde ut 11 tavlor tillsammans med 6 andra konstnärer och sålde Mats tavla Moliden genom ett konstlotteri. Mats Känner Per Arne, som är restaurangchef på Högbo brukshotell, och han bjöd oss på middag två dagar och ordnade frukost och lunch åt oss så vi slapp laga någon mat. Vi åt underbart gott hela helgen. Alice fungerade jättebra och vaktade oss lagom mycket. Bubba var som vanligt  glad att vara med.Helgen hade varit perfekt om vi också hade träffat AnnCatrin. Hon kom inte hit i midsomras eftersom hon inte var bra, vi bestämde då att vi skulle träffas på Bangen i stället. Elin fick ta med mitt mobilbatteri till Roskilde och Sim-kortet är låst och inte kompatibelt med andra mobiler, så jag kommer inte åt de mobilnummer jag har inprogrammerade. AnnCatrins hemtelefon har tutat upptaget sedan i fredags. Hon har säkert sökt kontakt via sms - men det kan jag inte se förrän Elin är tillbaka på måndag kväll...
I kväll har jag fått kontakt med AnnCatrin. Hon ligger på sjukhus och har opererat bort sin galla!

Bilder: Flygel och tre fåglar av Mats. EST och Bangen av Gunilla

Bilder från Högbo/Bangen 2004

Vi avslutade helgen med den största musikupplevelsen av alla: "Jazz å Gud" med Hep Cats i Sandvikens kyrka. Jack Lidström spelade trumpet så att jag grät floder, dessutom sjöng han med glimten i ögat och från djupet av sin själ. Stephan Lindsten spelade trombone med en fantastisk känsla. Det var imponerande hur tyst de kunde spela emellanåt och sedan ta i så att varenda hårstrå på kroppen fick spatt!

Helgen gav efterlängtat husbilsliv, mycket vila, sköna musikupplevelser, god mat, god sömn (vi somnade före tolv varenda kväll), konst- och naturupplevelser och tid att sitta och skissa/måla - trots att regnet öste ner emellanåt.
1 juli


Jag hade hoppats vara klar med flyttstädningen till midsommar men vi blev färdiga först igår kväll. Det var skönt att städa ordentligt och vi var vid gott humör hela tiden. Anna och Christian hjälpte också till med flytten och det var ovärderligt. Idag har jag lämnat nycklarna och sagt hejdå till Falun.
Alice och Bubba behöver inte längre vara instängda på verandan. Mats har byggt staket och nu fattas bara grindarna, vi har ordnat tillfälliga så länge.

 

 
I förrgår kom pappas syskon Gullan och Agne med familjer hit. Vi fikade och fick en bra avkoppling från staketbygge och flyttstäd. Agnes hund Kajsa var lite skrämmande tyckte Alice...

Vi hade sådan tur att Agne och Barbro hade sex överblivna stolar som passar perfekt i vårt matrum. Vi for och hämtade dem idag och matrummet blev genast perfekt!

Sotis tar sig ner från övervåningen och vågar sig förbi hundarna. Han har börjat göra sig hemmastadd! Vår lösningen med fönstret i övervåningen har han ännu inte använt.

Mamma, Pappa och Christian for hem till Skåne igår. Åsa flyttade till Eric idag. Elin är i Roskilde på musikfestival.
Jag arbetade måndag till onsdag denna vecka. I morgon ska vi vara i Högbo utanför Sandviken och ställa ut konst i Galleri Miles under
Bangen 2004, Jazzfetival.
Jag har ramat in "Jag lever" och kommer att ställa ut bl a den.
//Gunilla

Ur scriptboardet:

tisdag 29 juni: 2 av pappas syskon var här i eftermiddag. Jag arbetar på dagarna. I morgon reser de tillbaka till Skåne och lägenheten i Falun ska bli klar...
midsommardagen: Tack det samma Linda med familj!! Alla hälsar!
Linda: Hej Gunilla med familj! GLAD MIDSOMMAR!!! Kram från Linda med familj i Sollentuna
Torsdag: Glad midsommar Anette och alla andra!!! Christian, mamma och pappa har kommit - midsommaren har börjat!
Anette: Hej! Hellre ny protes än ny hund. Jag vill önska er en fin, första midsommar i nya huset. Kram Anette
onsdag:
Anna har hjälpt till idag. Det går framåt...
Tisdag: Mycket är kvar att göra i Falun... Innergård med hundstaket är inom snar framtid! Silikonbröstprotesen är sönderbiten av Alice...
Gunilla: Ja, vi vill!!!!
Syster Karin: Det är den kubanska salsa-varianten som gäller! Ni får komma hit och praktisera!

Översikt över mina webbsidor

© Gunilla Rohlin 2006