Bröstdagboken på CD:
Läs mer här...
 


Föregående sida

 18 februari

Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Gunilla: Visst har jag en klok syster!!!!!!!!!!!!! Jag har två kloka systrar!!!!
AgnetaR: Jag tror inte du behöver oroa dig för att inte orka när du kommer tillbaka till jobbet - och om så skulle vara att du inte gör det så, tja, då är det väl inte värre än så...
AgnetaR: Gunilla, jag tror minsann du har en klok syster! Jag tror på hennes resonemang om "positiv trötthet".

Jag tror, som jag skrev igår, att sådant som tröttar även kan vara energigivande på sikt och att jag inte ska vara rädd för tröttheten!
Det jag varit och är rädd för, är att jag ska återgå till "mitt gamla mönster" att gå på och kämpa mot nya mål utan att ta mig tid att reflektera och lyssna på mitt inre eller min kropp. Men... jag är inte rädd för att jag ska ta det för långsamt och bli sittande här hemma och inte komma tillbaka ut i arbetslivet och vardagen igen!

Jag vill långsamt återgå till vardagen och "livet" så att jag hinner ta med mig alla nya tankar och skapa mitt nya liv så som jag, den nya Gunilla, vill ha det.

Tillbaka

19 februari
 
 
Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Gunilla:
...och många kloka vänner ;-)
AnnCatrin: Det kommer att gå upp och ner men framåt. Å du - det gör inget om man trillar dit en kort stund. Grejen är ju att du vet hur du ska göra för att ta dig ur gamla fällor.
AnnCatrin: Jag håller med Agneta R och Karin. Jag tror att du kommer att klara det här bra.

Igår kom Mats och Banji hit. De fick skjuts av Anna och vi åt lunch tillsammans alla tre.
Åsa pluggar inför tre prov i veckan och vi förhörde henne innan jag gick på föräldramöte om Mobbing, Alkohol, Narkotika och Tobak.

Jag förbereder mig inför torsdagen då jag ska vara med på min arbetsgrupps KickOff. Vi ska äta lunch på restaurangskolan, lyssna på föredrag om ABB:s Intranät, om omorganisationen av vårt eget Intranät (Knuten) och så ska jag tala om mina erfarenheter som cancersjuk: "Med livet som insats". Därefter blir det promenad, vinprovning (Mexikanska viner) och middag. Det ska bli kul!

Idag åker vi till Lövåsen innan körträningen. Vi håller på att göra en broschyr och en affisch till Badiba. Vi ska göra provutskrifter på Mats skrivare.
Åsa och Elin har fullt upp. De har mycket att lämna in före sportlovet som är nästa vecka.

Tillbaka

20 februari
 


Vi hann med en ljuvlig solskenspromenad över åkrarna i Lövåsen innan vi for och övade med kören. Mats och Banji stannade i Lövåsen och Bubba och jag kom hem till Falun vid 22-tiden.

Nu på morgonen ska jag förhöra Åsa en sista gång inför det sista provet och vid lunchtid träffar jag arbetskamraterna.

Tillbaka

21 februari
 

"Hejsan,
Efter att jag har av en slump surfat in på din hemsida, upptäckte jag att sidan har ett utomordentlig bra design och härlig innehåll, då tyckte jag att den är värd "Stockholm City Award"
Grattis !!!
Hälsningar från Anna i Stockholm"

Det var trevligt att träffa arbetskamraterna igår. Vi fick god mat, provade matviner som inte jag blev särskilt förtjust i, promenerade ner till Runn...
Jag berättade om min tid som cancersjuk och vad som hänt under det senaste året. Det är ganska exakt ett år sedan jag erkände att jag kunde känna en knöl i mitt bröst. Några nya har tillkommit i arbetsgruppen sedan jag blev sjuk men det är ett fantastiskt fint gäng med underbara människor och jag trivs och känner mig trygg.
Jag kom hem vid 21-tiden och somnade tidigt...


 

Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Gunilla: Det gick bra! Nu är jag hemma, mätt och trött... God mat Tex Mex, cerveza och Tequila...
AnnCatrin: Hur gick det med föredraget? Bra, förstås. Har tänkt på dig idag.
Gunilla: Det är bara att prova - det viktiga för mig är att säga stopp om det skulle behövas! Det ska bli kul att börja arbeta!
Ingela: Just nu känner jag att det säkert ska fungera att jobba 4 dagar i veckan. Backup finns om det inte skulle gå.

Tillbaka

22 februari
 
Lördag...
Vi har haft en intensiv vecka! Barnen börjar nu sitt sportlov, Elin ska arbeta en del annars har vi inte planerat så mycket. Någon dag i skidbacken, en tur till Ikea, sova ut...
Idag ska jag köra Åsa till Innebandymatch i Vikmanshyttan.

Det är min sista vecka som helt sjukskriven.
Från och med mars kommer jag inte att skriva varje dag i min bröstdagbok. Jag fortsätter skriva så länge det känns att jag har något att säga men tid att göra dagliga uppdateringar kommer inte att finnas när jag börjar arbeta.
 
 Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Gunilla: Grattis Ingela till nya barnbarnet!!!
Ingela: Gunilla, liksom du har jag bara en vecka kvar innan jag börjar jobba. Den kommer jag att använda till mina barnbarn. Albin fick en lillebror natten till lördagen. :D
Ewa: Hej! Trevlig helg alla. Nu blir det ledigt på sportlovet. Faktiskt skönt. Jag har arbetat i 5 v nu och det känns bra.
AgnetaR: Grattis till utmärkelsen!!

Åsa ordnade annan skjuts till Vikmanshyttan, så Mats och jag tog en långpromenad med hundarna i solen...

AnnCatrin mailar:
"Jag följer dina funderingar inför att börja jobba och jag tror att du kommer att klara det jättebra - balansen mellan jobbet och dina behov. Trött som bara den kommer du förstås att bli i början och sedan periodvis. Men jag tror att det är viktigt att komma ihåg att det blev du före sjukdomen också, det blir alla av och till.
Nu vet du ju hur du ska göra för att lyssna på kroppen och vad du ska göra när du hört vad den vill så egentligen är det inte så mycket att oroa sig för. Du kan det bättre än de flesta av oss andra!
Dessutom har du fått massor av bevis på att du verkligen är älskad för din egen skull och inte för dina prestationer vilket måste betyda att det är så det är och inte att folk nu plötsligt skulle kräva
prestationer först och se'n får vi se om de är tillräckligt bra och då kanske vi tycker om dig! :-)"

Kloka ord som vanligt...

Jag funderar på om mitt föredrag "Med livet som insats" kan vara intressant för andra än mina arbetskamrater. Det är svårt att bedöma. Jag är van att tala inför grupper men har aldrig haft en så engagerad åhörarskara tidigare och har aldrig väckt så mycket känslor. Det fälldes en hel del tårar.
Jag är mycket nöjd med hur "den nya Gunilla" genomförde föredraget. Jag känner att jag helt fullt och fast lyckades vara ärlig och "naken".

Det skulle vara intressant att hålla föredraget för någon annan grupp och se om jag kan vidareutveckla det för att mer systematiskt gå ut och dela med mig av mina erfarenheter. Vet Ni någon som kan vara intresserad?
Jag tar tacksamt emot förslag!

Tillbaka

23 februari
 
I går eftermiddag körde jag Mats och hundarna till Lövåsen. Åsa och jag tillbringade kvällen framför TV:n, knaprade på "myspys" och turades om att sova i soffan. Elin var borta hos kompisar men kom hem med sista nattbussen. Då hade Åsa och jag piggnat till och såg en långfilm. Vid 2-tiden la Åsa och jag mig, Elin satt och knapprade på datorn när jag somnade. Sportlov...

Jag vaknade tidigt och kände behov av att prata med Mats, så jag tog bilen och körde för att väcka honom och hundarna vid 8-tiden.
Vårt förhållande är väldigt speciellt och annorlunda än de vi haft tidigare. Först nu har vi tagit oss tid att titta på vår relation och vi behöver ventilera och reda ut vissa saker. Vi pratade och tog sedan en promenad över åkrarna.  Vilken lycka att denna underbara man har kommit in i mitt liv - ingenting känns omöjligt, vi kan prata om allt vi vill!
Allt är som det ska och vi gör det vi ska...

När jag vid 12-tiden kom tillbaka till Falun sov flickorna fortfarande...

Tillbaka

24 februari
 
Sista sjukskrivningsveckan har börjat.
Jag har en lång lista på
saker att göra, telefonsamtal, ärenden mm. I övrigt ska jag njuta av att ha flickorna hemma och mina sovmornar. Sovmornarna kommer jag att sakna...

Kväll:
Efter Åsas innebandyträning for hon, Mats och jag till Ikea för att köpa hyllor till Mats och lite andra småsaker. Vi lämnade Mats i Lövåsen, köpte Yetzy-hamburgare och for hem och tittade på Fame Factory. Elin gör ett arbete till sin pappa under några dagar och är hos en kompis i kväll.

Ewa ringde. Hon och Johan satt och åt mjölkchoklad i solen i skidbacken. De har också sportlov nu! Ewa och Anita från Valbo ska komma och hälsa på mig snart!

Idag har jag känt mig GLAD! Kraften återkommer sakta men säkert. Det känns som om jag fick mycket energipåfyllning i torsdags när jag träffade arbetskompisarna!

Tillbaka

25 februari
 
Det var storbrand i Falun igår! Strax efter klockan 21 ringde AnnCatrin och sa att de gick ut med varningar över TV:n. Jag var ensam hemma och tittade på Cityakuten på kanal 3 och visste ingenting.
En Gummifirma på industriområdet Ingarvet brann och spred giftig rök. Vi bodde för långt bort för att vara i riskzonen men flickorna var borta hos vänner och jag var lite orolig ett tag. Brandmännen fick snabbt branden under kontroll.

Jag drömmer mycket på nätterna. I morse vaknade jag och kände allmän olust. Jag tror att det var drömmarnas känslor som stannade kvar. Jag reikade och mediterade och mår nu bättre.
Åsa bad om
hembakt morgonbröd igår, så nu sprider sig bröddoften i lägenheten och snart finns kaffe också!
Jag glömmer oftast att sätta degen kvällen innan- annars är detta ett fantastiskt enkelt och gott bröd!

Tänkvärt:
Väljer jag att tro att det finns hinder i min väg

är jag
ännu inte beredd att lyckas.
Vad är jag rädd för?
Jag ska se över mina egna begränsningar -
för det är jag som med dem skapar de yttre!

Jag lever varje dag för att skapa mitt liv,
inte för att upptäcka det!

Mats:
"Morgonstund lovar
fullfölja ditt skapande
Universum ler"

Tillbaka

26 februari
 
Mats lagning av avgasröret höll men röret var så rostigt att det nu gått av bakom lagningen. Jag måste beställa byte av hela avgassystemet innan bilen ska på besiktning i slutet på mars.

Vi har sköna dagar. Igår städade Åsa sitt rum, promenerade till och från innebandyn och satt och tecknade långa stunder. Jag var ute i Lövåsen och hade en härlig dag tillsammans med Mats. Solen fortsätter att lysa!
 
Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Gunilla:
4 dl mjöl(vitt + graham), ett halvt paket torrjäst och salt röres ihop med kallt vatten. Låt stå i köket över natten. Klicka ut på plåt & grädda...
AnnCatrin: Det där lätta brödet som jag tror att jag har blivit bjuden på, vill jag ha recept på! Jättegott!
majjan: Välkommen tillbaka till jobbet Gunilla! Det blir underbart att höra ditt garv igen! :)
Maarit: Vilken underbar morgon, solen skiner, fåglarna kvittrar! Ta väl tillvara på den här veckan Gunilla så ses vi på måndag!

Idag ska månadens räkningar betalas. Det är alltid så trevligt precis innan jag gör betalningarna, när bankkontot är fullt en liten stund...
Ingrid från kören kommer kanske hit ens stund på eftermiddagen och Anita och jag ska ut på promenad.
I flera veckor har jag promenerat varje dag !!

Tillbaka

27 februari
 

Anitas och min promenad blev nästan två timmar. Då satt vi en stund i solen också...
Ingrid och jag gick en sväng på stan och jag köpte en reaväst på Indiska. Sedan gick vi på Ö&B tills våra krafter plötsligt tog slut... Ingen av oss är särskilt uthålliga. Lite godis, hårgelé (jag börjar bli långhårig och vill styra min kalufs lite grann...) och plastpåsar blev det i alla fall.
Mats är i Lövåsen och mår bra. Han är inne i en reflektionsfas - äntligen har han fått lite tid över för sig själv...
På lördag kommer Joel ner från Umeå och ska tillbringa sportlovet med Mats.

När jag tänker tillbaka på det senaste året är det först och främst lyckan över Mats som dyker upp i mina tankar. Därefter kommer alla MÖTEN. Jag menar möten med människor - de har varit många och fantasiska. Vänner, släkt, arbetskamrater, sjukhuspersonal, medpatienter... name it... Öppna, ärliga och fantastiska möten! Därefter kommer mina promenader med Anita och alla "viktigsamtal" de medfört. Över allt detta finns min nya andliga medvetenhet som jag inte var beredd på men nu tar emot med öppna armar och ser vart det för mig.

Jag har fått bevis för att jag duger precis som den jag är. Jag börjar våga vara alldeles ärlig mot mig själv och följa min inre röst. Är jag nöjd är allt bra! Jag duger i mina egna ögon också!
Fantastiskt!!!

.....Mycket av detta hade inte hänt om jag inte hade fått cancer....

Allt är som det ska
och jag gör det jag ska!

Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Gunilla: kring 200 grader och tills de är klara...:p kanske en kvart- det beror ju på hur stora "klickar"/bullar du gör... ;-)
AnnCatrin: Tack men... gradtal och hur länge ska man grädda då? ;)
Ingela: Visst är det skönt med dessa soliga dagar. Jag har också promenerat varje dag i flera veckor. Behövs innan jobbet börjar igen på måndag.

Tillbaka

28 februari
 
Trevlig helg, Sylvia, Malin, Maria, Anni och alla andra!
 
Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Anni: Visst är det mysigt :) Jag har också fått mera hår och måste snart återgå till att duscha MINST varannan dag pga hårets egna vilja... Kärt besvär!
Maria: Jag blev upprymd av att du känner dig långhårig, Vad härligt!!!!!
Gunilla: Tack för tips om vården- det gäller "bara" att få kontakter...
Gunilla: Klart du får länka till min sida från Knuten! Jag skulle gärna se bilderna från kickoffen - men får väl vänta till måndag... Tack för gruppfotot!
Malin: Förresten har jag en jättebra målgrupp för ditt föredrag: vården! Pratade med en kompis som jobbar på Huddinge Sjukhus - hon blev jätteintresserad! :D
Malin: Hej i sportlovet! Skriver om vår träff på knuten så alla kan se bilderna :wacko: Kan jag skriva med länk till din sida och ditt fina bildspel? Kram / malin
Sylvia: Hej! Ha en riktigt skön och lugn helg innan arbetet startar, hälsningar från ett gråmulet Skogås

Igår var en gråmulen dag, solen var försvunnen. När jag hämtade Mats och hundarna hade de börjat gå mot Falun och hunnit en bra bit på skogsvägen när jag kom (Det är 3,2 mil enkel väg...). I onsdags var de ute och promenerade i 4 timmar!
Jag röjde i köket och ska idag fortsätta så att åtminstone köket är grundligt städat. Det är hemskt vad det grott igen. Vårsolen är obarmhärtig!

Det verkar som om mamma och pappa börjar piggna till. Pappas sår på benet blir bättre och bättre och mammas lungor verkar snart vara friska. Det har verkligen varit långdraget för dem.

Jag fylls ibland av glädjekänslan över att vara frisk! I vissa situationer kan jag minnas hur utslagen jag var och blir påmind om skillnaden - då fylls jag av glädje. Emellanåt drabbas jag av bakslag - muskler och ben värker vissa dagar och igår hade jag huvudvärk och kände mig förkyld. Då plockar jag fram tålamodet, letar efter tilliten och försöker undvika de mörka tankar som hotar att dyka upp. Doris är till stor hjälp. Hon finns ständigt hos mig!

Tillbaka

Fortsättning

   
Vänner  

 
Länkar
till andra sidor om cancer...


  

Översikt över mina webbsidor

 
 

 

 


Bröstdagbok
Start |
Innan operationen | På sjukhuset | Efter operationen
Efterbehandling: 
april | maj |
juni | juli | aug| sept | okt | nov | dec
Färdigbehandlad 2003: jan | febr | mars

© Gunilla Rohlin 2003 - 2006