Föregående sida"Med livet som insats"
Föreläsningar och Bröstdagboken på CD

 


Animation: Kitty Roach

För att sidan ska vara aktuell ligger den senaste texten överst!

 
Fortsättning...
 
030331 (Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Anni:
Du kanske inte ska kalla det bröstdagbok utan bara dagbok?! Det blir väldigt tyst utan dig i cyberspace...
Gunilla: Hej Mats släktingar! Trevligt att ni hörde av er.
Mats: Hejsan Rolf o May-Britt kuligt att höra av er Mats
Rolf o May-Britt: Hej! Har fått tips om din hemsida genom Janne vår son, Mats kusin. Mycket intressant. Hoppas vi träffas nån gång. Hälsa Mats. "Farbror Rolf"
Karin L: Förhandlingarna om stugan gick förresten bra - om ett par veckor är den vår!!!
Karin L: Jag vill också träffa dig, Anni! Vi håller tummarna för att det går vägen!
30 mars

Jag tar sats för att sluta skriva i Bröstdagboken men kan inte riktigt bestämma mig...

Den senaste veckan har jag haft rejält ont i kroppen. Enligt läkaren är detta vanligt (särskilt hos kvinnor) efter cellgiftbehandlingen. Det onda växlar mellan axlar, armar, ben och rygg och sitter inne i lederna. Ena dagen värker det så att jag har svårt att röra mig, nästa dag är det helt borta. Att jag haft mer ont denna vecka tror jag beror på att jag varit trött. Tisdagen och onsdagen tog kraft ur mig. Det känns därför bra att fortsätta vara sjukskriven med 75 % ett tag till.

Tröttheten har också dragit ner mitt humör liksom att betala räkningar och se hur lite som blir kvar. Gårdagens väder med småregn framåt kvällen var heller inte humörhöjande. Flickorna och jag städade, jag tog en långpromenad med Bubba (Promenader går jättebra - även när jag har värk!) och framåt kvällen kom Anna förbi och ville låna nya videofilmer, vi fikade och surfade runt och letade lägenheter på Internet. Mats ringde och sa att husbilen nu blivit skåpbil - han håller på att riva ut inredningen för att bygga om...

Idag ska jag åka till Lövåsen och Långshyttan. Sedan följer Mats med hit. Bilen ska besiktigas i morgon förmiddag och vi planerar att resa till Clas Ohlsson på eftermiddagen. Följande arbetsvecka arbetar jag måndag, onsdag och torsdag förmiddag.
 

Snart ska vi göra nya utflykter i vår frihetsbil! Det ser vi fram emot!

 
(Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
AnnCatrin: Anni! Jag hoppas verkligen att du kan komma till festen. Håller tummarna för det!
Anni: Va' gulliga ni är... Nu kom en och annan tår (äntligen?)
 
030329(Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Agneta S:
Anni! Här är en till, som hoppas att få träffa Dig på FESTEN!
Gunilla: Anni! Jag håller din plats öppen så länge du behöver!!!! Jag vill också att du ska komma!!!!!!!
Anni: Gunilla: Jag har problem att ge ett definitivt besked om festen före den 1/4 pga omständigheter jag inte rår över. Men jag VILL åka!
Gunilla: Sylvia! Jag ska tänka på dig på måndag!!!!!!!!!!!
Ewa: Trevlig vårhelg till er alla!
Sylvia: Hej! Jag gläder mig med dig att "besiktningen" gick bra. Vem vet, säkert finner du ett annat och mycket bättre hus snart! Håll tummarna för mig, på måndag går jag till arbetsförmedlingen! Kram
Gunilla: fredag 030328 Oj, oj, oj så trött jag fortfarande är efter Stockholm och anspänning inför läkarbesök... Trött men glad! Trevlig helg!
Gunilla: Karin L- så roligt!! Grattis! Så nu har ni snart ett fritidshus att pyssla om...
27 mars

Jag är snart färdig med min CD och vi har gjort en ny presentation av den.

Solen strålar och det är mycket varmt ute!!! Härligt!!!

Jag promenerade till lasarettet igår och det tog längre tid än jag trott. Svettig kom jag precis fram i tid för att träffa min läkare.

  • Hon undersökte mig och allt var bra.
  • Jag ska få tid hos sjukgymnasten för att kunna träna i lagom takt - min värk i kroppen är sviter efter cellgiftbehandlingen och är förvirrande lik muskelvärk.
  • Jag ska få hjälp med inlägg i bh:n så att den sitter bra. Rekonstruktion av bröstet känns inte aktuellt.
  • Cystan på mitt knä verkar ha löst upp sig själv, jag har fortfarande lite besvär men hon tyckte att vi skulle avvakta och se om inte kroppen även fixar detta.
  • Jag fortsätter att vara sjukskriven med 75% till den sista maj.
  • Hon skriver en remiss så att jag får gå på samtalsterapi.

Allt detta är sådant som jag önskat så jag kände mig mycket nöjd efteråt. Jag gick som vanligt ner till andaktsrummet i källaren och på de sista trappstegen började tårarna rinna. Andaktsrummet har varit så fantastiskt viktigt för mig under denna tid. Nu grät jag av glädje och lättnad.
Jag tände ett ljus som tack till min själ, kropp och ande liksom till Mats, Världsanden och alla andra som hjälpt mig genom detta! För all glädje och fredsvilja i världen tände jag ett andra ljus.
Under promenaden hem stannade jag vid "Gula Huset" vid fängelsebacken. Jag bodde där i 5 år under 80-talet. Nu träffade jag Inger och Sven, två av de fyra som fortfarande bor kvar.

På eftermiddagen åkte jag ut till Lövåsen med Anna och senare till körträningen. Mats och jag tittade på "Grabben i graven bredvid" innan vi la oss. Idag har vi varit ute i solskenet och tömt husbilen. Det är en del förbättringar som ska göras innan vi sätter igång att använda den igen. Det mesta ska Mats fixa...
På eftermiddagen åkte Bubba och jag tillbaka till flickorna i Falun.

Mats och jag är inne i ett nytt skede i vårt förhållande efter vårt intensiva gemensamma första år. Vi "boar" på varsitt håll för att skapa våra egna helheter. Mats har skapat bra ordning i sin lya och försöker nu komma igång med sitt arbete. Jag letar efter ett alternativt boende för mig och flickorna. Det känns viktigt att skaffa dessa helheter på egen hand. Vi vill dela varandras helheter...

Denna text utrycker detta så vackert:

"Älska varandra men gör inte kärleken till en boja
låt den hellre vara ett rörligt hav mellan era själars stränder.
Låt var och en av er vara ensam liksom strängarna på en luta är ensamma
fastän de vibrerar av samma musik... "

Ur "Profeten" av Kahil Gibran

 
(Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Karin L: Härligt att det gick bra med din "besiktning" - det gjorde det för oss också!!! Nu ska det förhandlas pris och skrivas papper och lånas pengar och ...
AnnCatrin: Hurra för besiktningen! Å du - det är säkert mögel i det där bostadsrättsradhuset!
Gunilla: PS Besiktningen = läkarbesöket... DS
Gunilla: onsdag kl 14.00 "Besiktningen" gick bra!! Nästa besök blir i augusti!
26 mars

Stockholmsresan gick bra, fast jag var riktigt trött igår kväll. Jag reste hemifrån klockan 6 på morgonen och var tillbaka klockan 18.00. När jag kom hem hade Åsa gjort sin hemkunskapsläxa: Gulaschsoppa och pannkakor - Jättegott!!!
De har bra läxor nu för tiden!

Bostadsrättshuset blev eftertraktat och såldes för 41 000 kr men jag hänger inte läpp för det. Det väntar en annan lösning runt hörnet!!!

Jag ska idag på återbesök hos läkaren Gunilla - drömde mardrömmar och är lite orolig men det tillåter jag mig att vara. Har jag fått ett negativt besked en gång kan jag få det fler gånger... men jag känner mig frisk och tror att jag är återställd!
Efter läkarbesöket ska jag åka ut till Lövåsen innan jag ska på körträning. Jag kommer inte åt datorn förrän i morgon kväll - då ska jag skriva en rapport från läkarbesöket!

 
030326 (Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Gunilla: Karin L! Jag håller tummarna!!!
Karin L: Tråkigt med huset... Imorgon har jag semester för att besikta den stuga vi vill ha - håll tummarna för oss!!
Gunilla: Ikväll fick vi veta att huset är sålt - för 41 000 kr! Jag söker vidare... jag är övertygad om att någon annan lösning väntar på oss!
 
030325 Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Karin L: Hoppas att du haft en riktigt bra dag i Stockholm idag och att läkarbesöket går bra. Jag håller tummarna för lägenheten också!!!
Gunilla: 030324 Måndag kväll: Har inget hört om bostadsrätten - än... I morgon väntar Stockholm!
 
24 mars

Helgen har varit solig, lugn och skön. Jag har mestadels varit lat men även tagit promenader i solskenet! Vi har ännu inte fått besked angående bostadsrätten.

Denna vecka arbetar jag hela tisdagen. Jag ska vara på ett möte i Stockholm. Veckans arbetstid läggs därför på en dag. På onsdag ska jag på återbesök hos läkaren. Jag märker att jag är lite spänd inför det!

Idag ska bilen till glasmästaren för att få vindrutan utbytt efter ett olyckligt stenskott. Morgonbrödet står i ugnen och en ny dag väntar!

Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Gunilla: Maria! Detta är en bostadsrätt med hög hyra, så du har läst rätt!! Men hög hyra har jag redan nu...
Maria GW: 25000 kr för en bostadsrätt! Är det möjligt eller är det en nolla för lite? Här i Stockholm får man lägga på två nollor.
 
Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Anni: Vad mysigt det låter!
Gunilla: Tittade på ett bostadsrättshus igår. Bara 230 kr dyrare än här och så mycket mer ytor!!!..och billig insats! Jag funderar...
21 mars

Först en kommentar till AnnCatrins inlägg om tankens kraft och nyttan av att känna till Irakkriget.

DETTA ÄR SVÅRT ATT FORMULERA
OCH MINA TANKAR ÄR NYA. JUST NU KAN JAG UTTRYCKA DET SÅ HÄR:
Jag tänker på hur viktigt det är att tänka positivt. Om
jag kan leva i harmoni och tänka positiva tankar (som förhoppningsvis sprider sig som ringar på vattnet till min omvärld) gör jag ett bra fredsarbete.  
Det förekommer tråkiga och hemska saker i vår värld och tidigare har jag dragits med, ibland arbetat aktivt mot något och ibland har jag blivit mycket nedslagen.
Jag vet att detta finns men jag har nu valt ett annat förhållningssätt.
I stället för att arbeta "uppifrån" mot de negativa krafterna väljer jag att arbeta "nerifrån" för de positiva krafterna. I stället för att förfasa mig över
Bush och hans krigshets och därigenom ge honom plats i mina tankar lägger jag huvuddelen av mina tankar på här och nu och det jag har mig nära. Det är det enda jag kan ta ansvar för.
Tänk om det är så att det även finns negativ tankekraft!  Att för att vi förfasar oss över Bush och hans krig och
genom att tänka massor av negativa tankar om honom ger honom kraft att bli ännu mer ond... Det är därför jag värjer mig mot dagens nyhetsförmedling - den skapar negativa tankar och jag tror att det kan skapa mer negativa händelser än om vi tänkte positivt!

Jag vill berätta om det bostadsrättsradhus jag hittade igår. Det är en 4-rummare som är mycket välplanerad och i två plan!!! (övervåningen kunde bli Elin & Åsas ansvarsområde med varsitt sovrum, eget badrum och liten hall...), tvättstuga!!! (ingen tvätt hängandes över badkaret), två badrum!!! (ingen kö till badrummet på mornarna), två uteplatser... Hyran är bara 200 kr högre än här och insatsen är 25000 kr. Jag har bestämt och meddelat att jag är intresserad av att köpa bostadsrätten och avvaktar nu andra intressenter. Jag känner mig förvissad om att det blir som det ska.... hur det än blir!


Nu är det fredag kväll, Mats lagar indisk middag och dofterna sprider förväntan hos oss alla. Jag har haft en bra arbetsvecka och förkylningen är nästan helt borta!

Trevlig Helg!

 
030321 kl 7.45
Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Gunilla: Vi tittade på ett bostadsrättsradhus igår. Bara 230 kr dyrare än här och så mycket mer ytor!!!..och billig insats! Jag funderar...
Ingela: Nu, äntligen, har jag skrivit i dagboken igen. Läser det ni andra skriver, i såväl dagböcker som på scriptboarden.
 

20 mars

En vårhälsning från Madelene i Luleå! De har också en tidig vår...

...och en hälsning från AnnCatrin:

"Jag har funderat över det du skrev på hemsidan om kriget "Varför det nu nyttar att veta det" och jag tror att det nyttar utifrån att jag tror på tankens kraft.
Om vi blir många som tänker annorlunda än George W Bush måste det till slut påverka utvecklingen i en annan riktning."

 

 
Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Gunilla: Anni! Det är skönt att få dina rapporter och höra att allt är OK!
Anni: har uppdaterat efter läkarbesöket nu..
 
19 mars

Jag sov helt fantastiskt bra i natt och drömde häftiga drömmar. I en dröm fick jag besök av ett medium som gav mig goda råd inför framtiden. Klockan halv nio vaknade jag och drack nyvaket kaffe och läste tidningen tills Anita ringde och vi gick ut på en timmes promenad. Förkylningen blir ständigt bättre.

Igår eftermiddag sov och reikade jag när jag kommit hem från jobbet. Solen strålade och när flickorna kom hem från skolan satt vi ute på altanen och åt mormors medskickade semlor! Jag var trött men inte urtrött...

Knölen på mitt knä har försvunnit! Jag har fortfarande lite besvär och värk i knäet men upptäckte att knölen inte syns och kanske inte ens känns längre. Vid röntgen konstaterades att det var en vätskefylld ofarlig cysta. När jag har reikat har jag koncentrerat mig en del på mitt onda knä och nu har det alltså gett resultat! Häftigt!!!

Jag förbereder en lista med frågor till återbesöket hos läkaren Gunilla nästa onsdag.

Idag ska jag mest ta det lugnt och röja lite här hemma. Jag arbetar både torsdag och fredag.

 
Gunilla: Ewa har ringt! Jag blir alltid lika glad Hon har varit på återbesök hos läkaren idag - allt var bara bra!!!!
 

18 mars

USA hotar med att anfalla Irak. Inte ens jag, som numera varken lyssnar till eller läser nyheter, kan undgå att veta detta. Varför det nu "nyttar" att veta det...

Min förkylning har lämnat min hjärna men envisas stanna kvar i bihålorna. Jag åker buss till jobbet om en liten stund. Flickorna flyttade hit igår så vi håller alla tre på att göra oss i ordning inför dagen.

Dagarna hos mamma och pappa var mycket bra. De har haft en mycket tuff vinter och var trötta och lite nedstämda. Det märktes att de blev upplivade av vårt besök och när vårsolen strålade och altanen blev vistelsebar kändes allt ganska hoppfullt. Mats mamma blev också mycket glad över besöket!
Vi ska försöka åka till Skåne lite oftare. Bilresan tar 7 timmar och när vi byts om att köra en timme var går det riktigt lätt. Nästa gång blir det med husbilen.

 
 303017 Måndag 19.00 Är nu hemma i Falun igen!

Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
AnnCatrin: Drick mer tranbär! Välkommen hem igen!
Anni: "än är det vinter kvar säger mor..." Jacka på, jacka av, jacka... aaatcho!
Gunilla: söndag 19.30 Mats har kommit tillbaka från Malmö. I morgon reser vi hem till Dalarna. jag är störtförkyld
Ingela: Naturligtvis ska det vara KIVIK! *ler*
Ingela: Låter härligt med Skånedagar. jag längtar till sommaren då vi ska åka till Österlen igen, Kibik och Simrishamn.
Gunilla: Lördag 13.31 Idag är det ännu varmare! Promenerade till Ingegerd och mormors grav.
Agneta S: Hej Alla! Hoppas att det är många som anmäler sig till FESTEN! Jag ser fram emot att träffa ER! Kram!
Agneta S: Gunilla! Det är nästan alltid skönt i skåne!!!!!
Gunilla: Fredag kl 14.30 Mats har åkt till Malmö. Vi har tagit en långpromenad i bokskogen nere vid sjön. + 8, varmt och soligt! Bubba sprang fritt, mamma körde sin moped och vi njöt!
Gunilla: Torsdag kväll. Är nu framme i Bjärnum. Bilresan gick lätt - härligt att åka genom ett vårfint Sverige!
Bröstdagboksfest i Falun den 24 maj
Det är dags att bestämma om ni ska komma på Bröstdagboksfesten i Falun den 24 maj.
13 mars

Gårdagen var bra. Jag arbetade 4 timmar och fick en hel del gjort. När jag kom hem sov och reikade jag innan jag packade bilen för Skåne och for till körträning. Mats tog med sig bilen till Lövåsen och jag åkte hem med Anna. Han ska lämna Banji på hästfarmen och tänkte sedan köra och hämta mig efter jobbet idag. Nu har jag ändrat planerna lite...

Det är bara att konstatera att jag inte är så stabil. Tanke på en eventuell begynnande förkylning, dålig sömn och arbete dagen efter satte igång en negativ process och jag kunde inte sova. Många mindre uppbyggliga tankar härjade i mitt huvud, som det så gärna gör på natten och när jag är trött. Jag mediterade men det hjälpte inte, klockan drog iväg och tankarna likaså. Först vid tretiden somnade jag och när väckarklockan ringde bestämde jag mig för att arbeta hemma idag och försöka sova några timmar innan vi kör. Förkylningen har inte blivit värre men ligger och lurar i bakgrunden.

Mats får hämta mig här i stället och så kör vi ner till mina föräldrar i eftermiddag/kväll. Bubba och jag stannar i Bjärnum och Mats kör vidare till sin mamma i Malmö. Vi kör hem igen på måndag.

 
Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Anni: Idag var nog vädret vackrast från insidan... Brrrr! Nordan är inge' mysig.
Gunilla: Bröstdagboksfesten den 24 maj börjar närma sig! Anmäl er före den 1 april!
 
Gunilla: Maria, jag kan tala om att det är svinkallt fastän solen skiner!!! Ha det bra! kram från Gunilla
Maria L: En hälsning från mig och barnen som är inne idag för Emil har feber igen! Kram!
Gunilla: Pratade med pappa igår kväll. Allt hade gått bra!
12 mars

Ett år med cancer...
ändå är allt som det ska!
Tack för allt jag fått!

Jag finns, här och nu,
kropp, själ och ande samsas.
Vingarna bär mig!

Vågar vara mig,
vågar se min verklighet.
Korpen flyger högt!

Gunilla

11 mars

Så här skrev jag i bröstdagboken för ett år sedan:

20020312
"
Nu vet jag det jag ville veta fast ändå inte det jag ville veta!
Jag har två tumörer i bröstet - jag har själv sett dem på ultraljud!!"

Det har alltså gått ett år sedan jag fick konstaterat att jag hade cancer...

Ett år senare är jag på väg tillbaka in i "livet" igen och ser ljust på tillvaron. Jag har Doris som ständig följeslagare och har omvärderat det mesta i mitt liv.

Min syster från Gotland mailar:
"Gunilla, jag öppnade din hemsida och möttes av en sådan ljus sida, vad glad man blir. Du har haft tulpaner förut men nu var färgerna helt annorlunda. Sedan såg jag bilden på dig när satt på bänken och berättade om din sjukdom, då blev jag ännu gladare. Du utstrålar glädje och trygghet och friskhet i den bilden."

Jag blev inte alls lika trött av arbetet igår. Jag ska arbeta med 24-timmarsregeln och tillgängligheten i Banverkets Internetsida (www.banverket.se). Alla statliga verks internetsidor ska vara tillgängliga dygnet runt, lätta att använda och förstå och handikappanpassade. Detta är frågor som ligger mig varmt om hjärtat - i dessa sammanhang kallas detta tillgänglighet, jag kallar det användarvänlighet...

Idag är pappa på sjukhuset och får en elstöt i hjärtat för att hjärtat ska slå mer taktfast. Han kommer hem ikväll igen och detta anses inte vara ett allvarligt ingrepp. Det ska ändå bli skönt att komma ner till dem några dagar. De har haft det mycket tungt efter min mosters och mormors begravning. Mats ska besöka sin mamma i Malmö som även hon behöver besök och hjälp.
Vi kör ner på torsdag efter att jag slutat arbeta och kör tillbaka på måndag då flickorna ska flytta hem till mig.

Som Anni skriver, är det MYCKET enklare att sköta hemsidan genom att skriva uppåt. Jag vill inte lägga ner lika mycket tid på dagboken längre men känner fortfarande ett behov av att skriva i den. Det blir inte alltid dagliga uppdateringar och jag kan snabbt lägga in några rader när jag vill. Så det är bara att vänja sig att börja nerifrån...
 

 
Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):

Gunilla: Jag vet inte varför inte smiliesen fungerar för mig längre... Jag korrigerar när jag lägger koden i dagboken! Ska undersöka saken när jag får tid!
     

Anni: Men vad har hänt med alla glada gubbar?? Dom är betydligt sötare än koden...
Anni: Det är mycket enklare för tillverkaren på det viset. Med betoning på _mycket_!! Man vänjer sig vid att läsa så, så småningom
Gunilla: Hej Maria! Jag har inte så mycket tid för dagboken längre men vill inte sluta med den ännu. Därför har jag förenklat det för mig själv...
Maria GW: Senkommet grattis till Mats på hans födelsedag. För att han finns i ditt liv... Men varför måste man läsa dagboken baklänges nuförtiden?
 
030310
Pappa skickade mig följande...

 

TÄNK OM BILL GATES HADE TILLVERKAT BILAR

Gates:
Om GM hade följt med i teknologin som databranschen gjort skulle vi alla kört 25 dollarsbilar, som drar en gallon bensin på 1000 mil.

GM svarar:
Om GM hade utvecklat sin teknologi som Microsoft, skulle vi alla kört omkring i bilar med följande egenskaper:

1. Utan någon orsak skulle din bil krascha två gånger om dagen.

2. Varje gång väglinjerna målades om skulle du behöva köpa ny bil.

3. Av och till dör din bil på motorvägen utan någon orsak. Du måste köra åt sidan, stänga alla fönster, stänga av tändningen, starta om bilen och öppna alla fönster igen innan du fortsätter. Av nåt skäl accepterar du detta.

4. Av och till orsakar enkla manövrer, t.ex. att du svänger at vänster, att bilen stannar och vägrar starta. Du måste då återinstallera motorn i din bil.

5. Macintosh skulle tillverka en bil som drivs med solenergi, är pålitlig, fem gånger så snabb och två gånger enklare att köra, men endast går att köra på fem procent av vägbanan.

6. Varningslamporna för olja, temperatur och blinkers skulle bytas mot en enda varningsskylt med texten:
"DENNA BIL HAR UTFÖRT EN FÖRBJUDEN ÅTGÄRD OCH I KOMMER ATT STÄNGAS AV."

7. Systemet för airbagarna skulle fråga: " Är du helt säker?" innan de löstes ut.

8. Plötsligt och utan orsak skulle du bli utelåst och bilen omöjlig att öppna förrän du samtidigt öppnar alla dörrhandlag, vrider om nyckeln och håller i radioantennen.

9. Varje gång en ny bilmodell släpps måste du lära dig köra på nytt eftersom inga reglage fungerar på samma sätt som de gjorde i den gamla modellen.

10. Du måste trycka på knappen "Start" for att stänga av motorn.

 
Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Gunilla: 030310 kl 16.30 Mats och jag har beslutat att resa ner till Skåne och våra föräldrar i slutet av veckan.
Arbetsdagen har varit bra. Idag hann jag komma igång med mina arbetsuppgifter. Mats kom hit under eftermiddagen och vi böt ut Routern så nu verkar vår internetuppkoppling äntligen vara stabil.
Gunilla: måndag 030310 6.55 Ha en bra vecka Ingela och alla andra... :) Allt är som det ska och jag gör det jag ska!
Ingela: Låter verkligen som en skön helg för er. Ha nu en bra vecka med jobb och annat, allihopa tänker jag på.
9 mars

Mats och Joel hade ordnat fest för några vänner på fredagskvällen och vi hade det mycket trevligt och åt gott... Magnus, Sanna och pojkarna sov över. Joel valde att sova i husbilen med Banji.

Igår slöade vi hela dagen förutom en promenad med hundarna runt bäverdammen. Ute var grått och blidväder. På kvällen körde vi Joel till tåget i Avesta. Avsked är alltid svåra - vi vet inte när Joel kommer nästa gång, Mats hoppas på påsken.

Jag är nu tillbaka i Falun och känner mig mycket utvilad och mår mycket bra. Kommande arbetsvecka ska bli rolig. I morgon ska jag få klart för mig vad jag ska arbeta med till att börja med. Jag vet bara att det är ett utredningsarbete åt en av våra kunder.

Ewa ringde nyss och föreslog att vi ska resa på en rekreationsresa till Tandådalen i september. Jag ska undersöka om det går att få bidrag till det, det skulle vara jätteroligt!

 
Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Gunilla: 030309 - söndag kl 13.45 Jag är tillbaka i Falun efter underbara dagar hos Mats. Tystnaden i Lövåsen är ovärderlig...
 
Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Anni: En stor ros till Mats på hans födelsedag oxå!! Härligt att höra att det fungerar på jobbet!

7 mars

 

 

Denna ängel kom med ett mail från Titti:

"Vi känner inte varandra Du och jag, men jag hamnade in på Din sida för lite drygt en vecka sen och nu har jag hunnit läsa färdigt din dagbok. Gott att höra att det finns fina människor kvar i världen, för ibland undrar man ju. Ville bara bidra med en liten sötnos till Din änglasamling och hoppas att Du tycker om henne."

Tack Titti!


"Rosor till dina arbetskamrater som visat sin styrka och kärlek till dig på rätt sätt."

"Heja Banverket och Gunillas arbetskamrater där!" :)

Mängder av rosor till arbetskamraterna på Banverket Data!!!!

Ett stort och varmt TACK för att ni har stöttat mig så fantastiskt under cancertiden
och nu när jag kommer tillbaka till arbetet igen!!!


GRATTIS till Mats som fyller år idag!!!!
Du får en alldeles egen ros!


Jag tillbringar helgen hos Mats i Lövåsen. Ikväll blir det födelsedagsfest och i morgon kväll åker Joel hem.
Elin flyttar till sin pappa i morgon och jag har en barnfri vecka framför mig.

Jag känner mig mycket nöjd efter den första arbetsveckan. I går kunde jag knappt hålla mig vaken till klockan 21.30 då jag slocknade och sov djupt och drömlöst fram till klockan 7!
Det känns bra att vara tillbaka i det "riktiga" livet igen!
 
 
Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Maria: Rosor till dina arbetskamrater som visat sin styrka och kärlek till dig på rätt sätt. Du strålar för oss på kortet!!!
i
Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Ingela: Sylvia! Jag som kände mig nedstämd bara för att nästan ingen välkomnade mig till jobbet. Jag har ju jobbet kvar och kan styra mina tider lite. Stackars dig!!!!
Gunilla: Torsdag kl 21.00 Härlig eftermiddag på jobbet, trött... men GLAD! Äntligen har Anette hört av sig efter sin operation!!! :)
AnnCatrin: Jättefin bild på dig Gunilla! Stolt, modig och vacker!
AnnCatrin: Det är beklämmande att läsa om vilken brist på vettigt bemötande som Ingela och Sylvia råkat ut för. Heja Banverket och Gunillas arbetskamrater där! :)
6 mars

AnnCatrin mailar:

"Jag förstår att du blev trött. Trött blir man ju första dagen efter semestern också bara av att det är en massa folk man plötsligt ska förhålla sig till. Man måste ju vara trevlig hela tiden! Du får leta fram Tålamodet igen och acceptera att det är ännu en ny fas på vägen tillbaka till ditt nygamla liv.
Det är i alla fall underbart, fantastiskt, enastående HÄRLIGT att du kommit igenom alla behandlingar och är på jobbet! 

Så trevligt att du möttes av stora famnen! Det är du värd! "

Under onsdagen började jag sortera i mina pappershögar som jag hade lämnat för ett år sedan och många arbetskamrater tittade in för att prata. Tre timmar var alldeles lagom - sedan hade jag inte orkat mer...
Efter att jag hade vilat kom Mats kom hit och vi lämnade bilen till verkstaden innan Anna hämtade upp oss och vi åkte på körträning.

På fotot sitter jag och berättar för mina arbetskamrater om mitt "Cancerår", 2002. Bilden är publicerad på Intranätet i ett reportage om vår "Kick off" i slutet av februari. Jag tittar och tittar på bilden. Jag ser frisk ut... och levande... och långhårig...
Det är en process att omvärdera min självbild från
sjuk, klen och kanske dödsdömd
till
frisk, klen och "jag har klarat mig"!
Jag tittar på bilden och känner stolthet och kärlek för den nya Gunilla som öppet och ärligt vågar berätta vad hon upplevt.
..och visst är jag tjockare än jag borde och skulle kunna önska ett och annat men jag tycker om att titta på detta foto av mig själv

Jag duger - även i mina egna ögon!- det är definitivt nytt!


Förutom ballonger, serpentiner och muntra tillrop så blev jag
välkomnad på Intranätet (Knuten) också!!!

Idag ska jag promenera till bilverkstaden och lösa ut bilen innan jag åker till jobbet på eftermiddagen. Vi ska ha ett möte inom systemutvecklargruppen som avslutas med femkamp och pizza.

I morse drömde jag en dröm som jag funderar över. Vi hade flyttat till en av de lägenheter jag bodde i när jag var liten. Vi gick runt och tittade och allt kändes mycket bra. När vi kom till det rum som varit mitt var det tapetserat i en varm gulorange färg och lyste av värme och glädje. När vi kom in i rummet överväldigades jag av känslor, föll ner på knä och började gråta... Det var inte glädjetårar utan en djup olycklig gråt trots att den starkaste känslan var att jag hittat hem...
Jag vaknade och kände mig förvirrad och konstig till mods.
 

Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Sylvia: Kära Ingela, jag förstår dig precis, själv blev jag uppsagd när jag ville komma tillbaka på halvtid Kram
Gunilla: 030305 KL 15.30 Lika kul idag och jag är lika trött... Bilen till verkstaden och Badibaträning väntar!
 
Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Gunilla: onsdag kl 7.30. Jag är färdig, brödet är nybakat, tidningen läst och frukosten uppäten... Bussen går 7.55!
Maria L: Välkommen tillbaks till jobbet, fast jag inte är där!!!!! Ta det varsamt! Titta gärna förbi då du har ork och lust! Kram!
AnnCatrin: Då är det ett bättre hus på gång!! Väldigt trevligt att du blev så välkomnad på jobbet!
Anni: näää..
Gunilla: 030304 Jag har fått veta att det hus jag hoppats få hyra inte blir hyresledigt... :(
4 mars

Jag är fortfarande trött efter gårdagen. Både tandläkarbesök och börja arbeta på samma dag...

Jag sov underbart gott hela natten och förbereder mig för en lugn dag här hemma. När jag kom hem igår kom jag ihåg att jag skulle ha handlat men varken barnen eller jag orkade gå till affären, så frukosten blev mager. Jag ska promenera till affären idag. Mats och Joel är i Lövåsen, de har bilen och ska till Romme och åka skidor i dag. Åsa gör PRAO i en kosmetikaaffär. Hon är där mellan kl 10-18 och var sååå trött igår. Ikväll flyttar hon till sin pappa.

Ingela skriver i sin dagbok om sin första dag på arbetet. Jag vet att jag har fantastiska arbetskamrater och att jag har det fantastiskt bra. Det är inte alls ovanligt att bli uppsagd i min situation. Jag känner till ett antal kvinnor som råkat ut för det! Mamma påminner mig ständigt - "Du vet väl hur bra du har det!?"

Ja, jag vet och jag är
Tacksam och LYCKLIG!

Eftermiddag:
Tröttheten är väldigt påtaglig idag. Jag är trött och lite deppig så här på eftermiddagen trots att Elin kom hem med purfärska semlor...
När jag är trött är mina små besvär så mycket mer tydliga. Småvärken i kroppen, magen krånglar lite... Jag kan inte riktigt koppla isär tröttheten och själen och mörka tankar tar övertaget. Jag har läst i dagboken hur jag tidigare lyckades med detta och försöker men lyckas inte riktigt! Berg- och Dalbanan fortsätter...
 

Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Ingela: Låter kul med det hjärtliga välkomnandet du fick. Jag fick i stort sett inget särskilt välkomnande alls tillbaks till jobbet. trött är jag och ska sova nu. 030303 22.11
Gunilla: Måndag 22.05 God Natt! 030303 - var en speciell dag med ett speciellt datum (det finns bara 12 sådana dagar på ett århundrade...)
Gunilla: Både Ewa och Anita Holm har ringt... Jag har piggnat till lite efter att ha sovit i soffan en stund! Trött men glad!!
3 mars (030303)

Jo då, nu har jag varit hos tandläkaren och på jobbet...
Tandläkaren sa att jag behöver en ny "krona" för 4000 kr och så undersöktes och röntgades jag för 700 kr. Mina tänder mådde annars bra, en gammal lagning måste lagas om...

På jobbet möttes jag av glitter, ballonger och serpentiner. Mitt rum var skyltat med välkommenskyltar överallt, en vacker blomma, färgglada ballonger och serpentiner!! Härligt att vara tillbaka igen!!
Telefonen hade slutat att fungera - så vi beställde en ny. 647 mail låg i min mailbox - jag slängde hela bunten. Jag var på Webbgruppsmöte som hade samma problematik att diskutera som för ett år sedan och det mesta kändes hemtamt. Jag åt lunch med Maarit och Karin L innan jag packade ihop och åkte hem för dagen.

I morgon får jag en ledig dag. Jag arbetar på onsdag förmiddag nästa gång.

Nu är jag trött...
 

 
Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Ingela: Lycka till med jobbet i morgon! Jag börjar ju också jobba i morgon, efter nio månaders "ledighet".
 
Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Gunilla: söndag: Idag uppträder vi med Badiba i både Säter och Garpenberg! Mats och Joel följer med hit efteråt...
AnnCatrin: Ha det bra på måndag! Grattis till att ha kommit tillbaka till jobb!
Agneta S: Hej Gunilla! Det kommer att bli bra för Dig att arbeta! Nygamla kontakter, som komer att ge Dig "nya" impulser! Lycka till!
Gunilla: Hej Agneta S och Britt-Marie! Det ska bli härligt att börja arbeta men först tar jag en skön helg med barnen! Ha det bra!!
 
 Ur mitt scriptboard (läses nerifrån och upp...):
Agneta S: Hej Alla! Jag har precis kommit hem från 5 dagars rehabilitering i Höör. Fantastisk upplevelse!!!! Hoppas att Ni också mår bra!!
Britt-Marie: Lycka till på jobbet på måndag! Ha en skön helg.

1 mars

Så har det blivit första mars...
Det är ett år sedan jag fick veta att jag hade bröstcancer. Ett år som har gått i svindlande fart och en ny Gunilla är på väg att växa fram.

På måndag ska jag börja arbeta, från början 10 timmar per vecka.  Ett års nedbrytning av kroppen med behandlingar har gjort mig uttröttad och utmattad, både fysiskt och psykiskt.
Vi får se i vilken takt jag kommer att återhämta mig. Det ska bli fantastiskt roligt att komma tillbaka till mina arbetskamrater och min arbetsplats. De har stöttat mig på ett otroligt sätt och HELA tiden!

Dagboksskrivandet kommer inte att ta lika stor plats i mitt liv längre. Jag vet inte hur ofta jag kommer att skriva men känner att jag har mycket att fortsätta bearbeta. Jag kommer inte att sluta att reflektera...  Mitt scriptboard kommer att fungera som en daglig uppdatering.
Jag vill att mitt liv alltid ska kännas helt, med plats för barnen, arbetet, Mats och fritidsintressen. Jag är frisk och ska bygga upp mina krafter och min motståndskraft mot stress och nya sjukdomar.

Jag skapar mitt nya liv i den takt jag ska...

Tillbaka

Fortsättning

Vänner  

 Länkar
till andra sidor om cancer...

 

 

Översikt över mina webbsidor
 

 

Bröstdagbok
Start | Innan operationen | På sjukhuset | Efter operationen
Efterbehandling: 
april | maj | juni | juli | aug| sept | okt | nov | dec
Färdigbehandlad 2003:
jan | febr

© Gunilla Rohlin 2003 - 2006